Perunkirjoitukset Rovaniemellä ja Kemijärvellä – Hautauspalvelu Luoma-aho Oy

Yhteydenotto

Hautauspalvelu Luoma-aho Oy auttaa perunkirjoituksissa Rovaniemellä ja Kemijärvellä. Perunkirjoituksessa selvitetään kuolinpesän tila eli luetteloidaan vainajan velat ja omaisuus. Yleensä vainajan varallisuustilanteen tuntee parhaiten puoliso tai lapsi. Perunkirjoitus pitää tehdä kolmen kuukauden kuluessa kuolinpäivästä. Verotoimistoon perunkirjoitus on toimitettava kuukauden kuluessa perunkirjoituksen toimittamisesta. Kannattaakin olla yhteydessä meihin mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, jotta perunkirjoitus saadaan hoidettua mahdollisimman mukavasti määräajassa. Avustamme tarvittaessa perunkirjoituksen laatimisessa ja sen eteenpäin toimittamisessa. Mikäli sinulla on jotain kysyttävää, ota yhteyttä meihin ja vastaamme mielellämme kysymyksiisi.

Perunkirjoitukseen liittyvä laki

Perunkirjoitustilaisuuteen on lain mukaan kutsuttava kaikki pesän osakkaat. Perunkirjoituksen toimittaa kaksi uskottua miestä, joiden
tehtävänä on omaisuuden luettelointi ja varojen arvottaminen niiden kuolinhetken käypään arvoon. Henkilön, joka ilmoittaa pesän varat ja velat uskotuille miehille, on perukirjaan tehtävä valaehtoinen vakuutus siitä, että annetut tiedot ovat oikeita. Perunkirjoituksen toimituttamisen laiminlyönti voi ääritapauksessa aiheuttaa osakkaille henkilökohtaisen velkavastuun vainajan veloista. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirja, jolla on kolme pääasiallista tehtävää:

  • veroilmoitus
  • omaisuusluettelo
  • osakasluettelo.
Älä kuitenkaan turhaan säikähdä tätä jopa hankalaltakin kuulostavaa prosessia. Me olemme toimineet alalla pitkään ja siksi pystymme tekemään koko perunkirjoituksen hoitamisesta sinulle mahdollisimman helpon.

Ota yhteyttä

Surun hetkellä ota yhteyttä meihin. Hautauspalvelu Luoma-aho Oy auttaa sinua kaikissa hautajaisten käytännön järjestelyihin liittyvässä sekä perunkirjoituksen byrokraattisissa asioissa. Voit myös aina ottaa meihin yhteyttä ja esittää sinua askarruttavat kysymykset. Me vastaamme mielellämme!

Tavoitat meidät täältä